söndag 14 februari 2010

Nästa möte

Nästa gång ses vi på Fakultetsklubben tisdagen 16 mars kl.16.30. Vi läser och diskuterar Eyvind Johnson: Hans nådes tid.
Glöm inte att ta med någon dikt.

3 kommentarer:

  1. God morgon Salongsmedlemmar

    för egen del vill jag gärna tacka Hillevi för att hon ger mig tillfälle att beträda den i pappersmedierna kallade bloggosfären. Hur hon gör är mig en gåta.
    Hans nådes tid ligger på läsbordet men är ännu inte öppnad eftersom jag just nu läser Klaus Manns Mefisto, en färgskimrande ond berättelse om anpasslighetens triumf och tragedi. Här lär man sig nya ord också - vad sägs om att börja använda skurril igen ?

    Ser fram emot att dyka in i Frankernas rike tillsammans med er

    Hälsningar
    Carin

    SvaraRadera
  2. Klaus Mann var en antifascistisk kämpe som arbetade hårt under hela det tredje rikets tid, trots en del handikapp som världsberömd egoistisk fader, homosexualitet och drogmissbruk. All heder åt honom.
    Eyvind Johnson var också en engagerad kämpe, mot nazism och senare mot stalinismen. Från avlägsen, norrbottnisk arbetarmiljö, med rika livs- och arbetserfarenheter från tidig ungdom arbetar han sig ut i världen och världslitteraturen. När han skriver om Hans nådes tid är inte samtiden långt borta. Det känns högtidligt att slå upp och börja läsa en så storslagen bok.
    hälsningar
    Gus

    SvaraRadera
  3. Hej alla i Litterära Salongen!
    Ni vet väl att vi ses nästa gång tisdag den 18 maj, kl 16.30, på Fakultetsklubben, om den är ledig, annars i GEO-husets trivsamma kök. Boken vi läser tills dess är Mary Ann Schaffers "Guernseys litteratur- och potatisskalspajsällskap", som finns i Bormbergs pcket från 2009. Hoppas alla finner den lika trivsam som jag!

    SvaraRadera